REABILITAREA LINIEI DE CALE FERATA FRONTIERA-CURTICI-SIMERIA, TRONS. 2: KM 614 – GURASADA: SUBTRONS. 2A (KM 614 – CAP Y BRAZAVA) SI SUBTRONS. 2B (CAP Y BRAZAVA - CAP Y ILTEU)

CLIENT

Astaldi S.p.A. - FCC Construcciones S.A. - Salcef S.p.A. - Thales S.p.A.

VALOAREA APROXIMATIVE LUCRĂRII

740,000,000

Anul de construcție

2017

Contractul de proiectare detaliată, As-Bulit, Asistență tehnică în execuție și Value Engineering implică reabilitarea liniei de cale ferată Frontiera-Curtici-Simeria Lot 2 și se realizează în favoarea JV Astaldi SpA - FCC Construcciones SA - Salcef SpA - Thales Srl. Lucrările contractate de companii prin intermediul Red Fidic cu două contracte diferite au o valoare totală de aproximativ 740 de milioane de euro și au început în iulie 2017. Proiectul realizat pentru cele două loturi, Secțiunea 2A (Km 614 - Cap Y Brazava ) și Secțiunea 2B (Cap Y Brazava - Cap Y Ilteu), este in sarcina de Italrom în asociere cu compania românească ISPCF SA și acoperă toate lucrările civile.

În detaliu, proiectul face parte din cadrul principal pentru reabilitarea sistemului feroviar românesc și accelerarea coridoarelor europene pentru transportul de călători și mărfuri. Traseu în obiect se dezvoltă pe o lungime de aproximativ 80 km, începând de la vama cu Ungaria și ajungând în orașul Ilteu. De-a lungul traseului se află opere de artă majora importante cum ar fi traversarea în patru puncte ale râului Mureș cu ajutorul unor poduri cu deschiderea de până la 100 m, tuneluri și a mai multor treceri ale drumurilor locale și regionale; proiectul include și reabilitarea a șapte stații de-a lungul traseului și, în special, adaptarea structurală, instalatii și arhitecturală.

Finalizarea lucrărilor este programată pentru 2020.